3 redenen om te kiezen voor eikenhouten traptreden

3 redenen om te kiezen voor eikenhouten traptreden

In veel huishouden staat het bovenaan de wensenlijst: het renoveren van de trap. Het renoveren van je trap is geen grote ingreep én je kunt je trap een hele andere uitstraling geven met bijvoorbeeld eikenhouten traptreden. Maar, waarom zou je kiezen voor eikenhouten traptreden en niet voor bijvoorbeeld een betonlook? In deze blog vertellen we je de 3 belangrijkste redenen om te kiezen voor eikenhout!

Reden 1: Eyecatcher in je interieur

In onze blog met dé traprenovatie trends van 2021 vertelden we al over hoe ongekend populair houten traptreden dit jaar zijn. De reden hiervoor is omdat ze bij iedere woonstijl passen. Met de keuze voor eikenhout tover je je trap om tot een tijdloze eyecatcher.

Eikenhout heeft van zichzelf namelijk een zeer warme en karakteristieke uitstraling, veel meer dan bijvoorbeeld vinyl of laminaat. Daarbij kun je je trap op deze manier gemakkelijk in je interieur laten smelten door meer eikenhout in je woning toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een eikenhouten vloer of kast.

Reden 2: Eikenhout is duurzaam

Eikenhout is een harde houtsoort van zeer hoge kwaliteit, waardoor het niet veel onderhoud nodig heeft. Een gerenoveerde trap met eikenhout is erg duurzaam, omdat het vaak jarenlang zonder problemen mee gaat.

Daarnaast beschadigt het hout ook veel minder snel dan andere houtsoorten of stoffen als laminaat. Mocht je eikenhouten traptreden wel beschadigen, is het vaak eenvoudig op te lossen door te schuren en opnieuw te lakken. Dit is natuurlijk een fijn gegeven wanneer je met een heel huishouden elke dag de trap meerdere malen op en af loopt.

Reden 3: Eikenhouten traptreden binnen één dag

Wanneer je ervoor kiest om je trap te laten renoveren met eikenhouten traptreden, kan dit in slechts één dag worden gerealiseerd. Hierdoor heb je maar één dag last van beperkingen én heb je snel je gewenste resultaat! Je kunt vervolgens snel verder met de rest van je wensenlijst!

Benieuwd waarom je de hulp van een traprenovatie expert in moet schakelen? Lees hier onze blog!

Is jouw trap toe aan eikenhout?

Ben je overtuigd en wil je graag jouw trap renoveren met eikenhouten traptreden? Bij Stairwell helpen we je maar al te graag met het opknappen van je trap. En dat uiteraard voor de laagste prijs!

Bereken uw prijs

3 redenen om te kiezen voor eikenhouten traptreden