In 9 stappen jouw trap renoveren

In 9 stappen jouw trap renoveren

Word je helemaal kriebelig van de huidige look van je trap en vind jij dat je trap toe is aan een trap renovatie? Wacht dan niet langer en lees hieronder hoe gemakkelijk jij je trap kunt renoveren.

Extra hulp nodig? Neem dan hier contact op met één van onze experts.

Stap 1: Stijl en materiaal voor traprenovaties

Een trap is op verschillende manieren te renoveren. Het is van belang dat je je bewust bent van de keuze omtrent de stijl en het materiaal dat het beste bij jou en je interieur past. Bij Stairwell zijn er verschillende keuzes mogelijk, bijvoorbeeld: Laminaat, HPL, Eikenhout, Kunstof of een Betonlook. Lees hier de nieuwste trends in traprenovaties.

Stap 2: De trap renovatie-klaar maken

Voordat je gaat beginnen met het opmeten van de juiste maten, dienen de traptreden eerst beoordeeld te worden op kwaliteit en onderhoud.

Tip: wil je de zijkanten van de trap nog schilderen? Dan kun je dat het beste nu doen, dit scheelt je een hoop werk als de stootborden en traptreden al gemonteerd zijn.

Stap 3: Nummer elk stootbord en traptrede

Om verwarring te voorkomen welke traptrede nou precies welke is, is het handig om iedere trede een nummer te geven. Begin onderaan met traptrede 1 en stootbord 0, traptrede 2 en stootbord 1, etc. Dit kan gemakkelijk door op de trap de nummers te schrijven.

Stap 4: Meten is weten bij traprenovatie

Begin bij het begin en meet de stootborden, rechte en schuine treden en de eventuele afwerklijsten. Zo, de basis staat! Gebruik nu de trapspin om de breedte van de traptreden te bepalen.

Stap 5: Aftekenen, zagen en nummeren

Leg nu de trapspin in zijn geheel op de nieuwe trede en teken de zojuist gemeten maten. Zaag nu de traptrede af langs de getekenden lijnen aan de hand van een handzaag of decoupeerzaag. Schuur waar nodig de randen bij en geef de nieuwe trede het juiste nummer. Doe dit ook zo met de stootborden.

Stap 6: Traptreden en stootborden leggen

Nu kunnen we de afgezaagde treden en stootborden op de juiste plek leggen aan de hand van de nummers. Begin bij stootbord 0 en traptrede 1 en werk dat af totdat je boven bent. Kijk of alles goed past en wijzig waar nodig. Verwijder nu de traptreden en stootborden om ze vast te leggen voor een juiste traprenovatie.

Tip: plak een stukje schilderstape op de stootborden om ze gemakkelijker te verwijderen.

Stap 7: Traptreden vastleggen

Nadat alles getest is op de juiste afmetingen, is het tijd om de traptreden en stootborden vast te leggen. Lijm de ondergrond met de juiste lijm en gebruik een plantenspuit om de lijm nat te spuiten voor een betere hechting. Wanneer je begint met lijmen, doe dat dan niet te dicht op de zijkanten anders komt het daar er weer uit. Plak vervolgens maximaal vijf traptreden en stootborden en laat dat eerst drogen voor je aan de volgende traptrede begint bij je traprenovatie.

Stap 8: Opvullen van voegen en genieten van het resultaat van jouw trap renovatie

We zijn er bijna, alleen de trap voorzien van een kleine schoonmaak en de voegen moeten nog opgevuld worden . Doe dat met de juiste kit en spuit naderhand de kitrand in met een plantenspuit met water en zeepsop. Dit helpt bij het verwijderen van overtollige kit langs de randen. Zodra de kitranden zijn afgewerkt is het tijd om te genieten van het resultaat.

Stap 9: Uitbesteden bij Stairwell

Nu je erachter bent gekomen hoe het moet, ben je ook bewuster van het feit dat een trap renoveren vele malen moeilijker is dan je in eerste instantie zou verwachten. Omdat wij van Stairwell al jaren ervaring hebben met het renoveren van iedere soort trap, kunnen we je perfect helpen bij de renovatie. Neem vrijblijvend contact met ons op of bereken de prijs via onderstaande button.

Bereken uw prijs

In 9 stappen jouw trap renoveren